A szaunázás nem csak a hideg, téli hónapokban jelent élményt és felfrissülést, ősszel is kényezteti a bőrt, javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi.

A szaunában uralkodó melegre és páratartalomra élénken reagál az egész szervezetünk, ráadásul a forróságban elpusztulnak a kórokozók, így kifejezetten ajánlott például egy kis “gőzölés” a felső légúti, hurutos betegségek esetén vagy éppen influenzajárvány idején – megelőzéseként.

A szauna valóságos csodát tesz a bőrrel is!

A forróság hatására legnagyobb szervünk, a bőr anyagcseréje két-háromszorosára fokozódik. A felső hámréteg megduzzad, az elszarusodott bőrsejtek fellazulnak és a zuhany alatt könnyen lemoshatók. Az elhalt szarurétegek eltávolítását megkönnyítheti a dörzs- és masszázsszivacsok használata is. Száraz, hámló bőrrel is érdemes szaunázni, hiszen a hőhatás erősíti a verejtékmirigyeket, ezen keresztül pedig a bőr feszesebb, lágyabb lesz.

Szaunával a vírusok ellen!

A szaunázás igazi tréning az erek számára is! Amikor ugyanis a forró kabinból kilépve a hideg tus alá állunk, a kitágult véredények villámgyorsan összehúzódnak. A vér ráadásul könnyebben is tud áramlani, hiszen csökken az érrendszer periférikus ellenállása.  A szív egyre keményebben dolgozik, hogy megfeleljen a megnövekedett szükségleteknek. Így tehát a szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a például futás a lábizmoknak. Ráadásul a felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul. Mindezeken felül a feszültség, a stressz oldására is kiváló ez a módszer.

A szauna építéshez szükséges szauna alapanyagok kedvező áron megvásárolhatók a Finn Fatelepen Budaörsön!