A fa rendkívül értékes anyag és bár bőségesen növekszik, tisztelettel kell bánnunk ezzel a természeti erőforrással, a kisebb darabokból is értéket kell teremtenünk. A rövidebb hosszúságú fa falburkolólapok számos célra jól hasznosíthatók, lehetővé téve, hogy kihozzuk a maximumot ebből a rendkívül értékes, de gyakran figyelmen kívül hagyott anyagból.

Hogy hozhat ki a legtöbbet a rövid fa falburkolatból?

Ha a lehető legjobban szeretné kihasználni a rendelkezésre álló erőforrásokat, illetve pénzt szeretne megtakarítani és elkerülné a pazarlást, akkor van néhány ötletünk, amelyet megfontolhat, és amely plusz értéket ad a projektjének.

1.Használja szegélyekhez, élekhez és ablakkeretekhez

A rövidebb fa falburkolatok jól használhatók olyan területeken, ahol nincs szükség a teljes hosszra. Még az olyan építő projekteknél is, amelyeknél a terület nagy részét hosszabb burkolatokkal fedik, mindig lesznek olyan helyek – ablakok, ajtók, erkélyek stb. körül – ahol szükség lehet ezekre a kisebb darabokra.

Ezért a hosszabb és rövidebb / változó hosszúságú burkolatok beszerzése sokkal jobb megoldás, mintha a több erőforrást, pénzt és időt igénylő kizárólag hosszú lapokat használnánk és azokat vágnánk méretre a helyszínen.

2. Legyenek ezek a tervezése egyedi jellemzői

Ahelyett, hogy olyan felhasználási módokat keresne a rövidebb lapoknak, amelyeket elrejt, miért nem hangsúlyozza ki őket?

A fa természetes anyag, így minden egyes burkolatnak kissé eltérő a színe és a barázdáltsága, függetlenül az adott burkolat hosszától. Igaz azonban, hogy a fa természetes megjelenése, különbözősége a rövidebb burkolólapokon sokkal feltűnőbb hatást kelt.

Ha aggódna a rövid burkolólapok beépítése miatt, ne tegye, mi gondoskodunk Önről! Intelligens szerelési rendszereinknek köszönhetően az épület falburkolása rövidebb burkolatokkal is ugyanolyan egyszerű.

3. Használja a lapokat halszálka vagy átlós mintázatban

A fa falburkolatnak nem kell mindig vízszintesnek vagy függőlegesnek lennie – az átlós vonalak fantasztikus látványt nyújtanak, és egy ilyen kialakítás garantáltan sok rövidebb burkolatot igényel a széleken. Az átlós fa falburkolat vizuálisan érdekes megjelenést kölcsönöz az épületnek, mivel optikailag megnyújtja az épületet.

A halszálka mintázat klasszikus a padlók és csempék esetében, de a faanyag is egyedülálló „hűha”-hatással jár, ha azt így használják fel.

Kérjen ajánlatot!

Szeretne többet megtudni a Thermowood faanyagról, azoknak hosszúságairól és a raktárkészletről?

Extra ötlet: legyen kreatív és találjon egyedi megoldásokat

Ne felejtse el, hogy a fa rendkívül sokoldalúan felhasználható anyag, így nem kell annak használatát kizárólag az építési projektekre korlátoznia – a kisebb darabok számos célra jól hasznosíthatók, úgy mint bútorok, dísztárgyak és lakberendezési tárgyak készítéséhez.

Ha egy kis inspirációra vágyik, nézze meg ezeket a csodás székeket, amelyeket kifejezetten a Tallinni Építészeti Biennále társalgójába terveztek. A megmaradt falburkolólapokból padokat, polcokat és bármilyen egyéb kis bútordarabot készíthet elképzelése szerint – a lehetőségek szinte határtalanok!

Fenntarthatóság a Thermorynál – hogyan minimalizálja a Thermory a rövid deszkák pazarlását?

A rövid burkolólapok megmaradása a kivitelezést követően elkerülhetetlen – ez egyszerűen a lapok gyártási módjából adódik. Mivel a fa természetes anyag, a darabok sosem egyformák, viszont a minőségellenőrzési folyamatunk megköveteli, hogy eltávolítsuk azokat a részeket, amelyek vizuálisan vagy szerkezetileg sérültek, például repedtek vagy csomósak a lapok nagyobb felületén. Nem szeretnénk azonban hagyni, hogy ezek a darabok kárba vesszenek, és igyekszünk megtalálni a felhasználásuk módját.

Történetesen van néhány trükk a tarsolyunkban – például létrehoztuk a lenyűgöző, csodás Herringbone és QuickDeck teraszmodulokat, amelyek új életet adnak a rövidebb tábláknak, úgymint néhány szaunatermékünk.