Az anyagválasztás nagymértékben befolyásolhatja a belső terek hangulatát. A fa páratlan vásznat kínál az innováció és a kreativitás számára, és bár időtlen anyagról van szó, az innovatív fatermékek új felhasználási módokat kínálnak a kortárs belső terek számára.

A fa számos okból kifolyólag a lakberendezők tartós kedvence. Először is, természetes szépsége és melegsége otthonosságot és bájt kölcsönöz minden térnek, olyan hívogató légkört teremtve, amely pihenésre és kényelemre ösztönöz.

Az esztétikán túl a fa kivételes sokoldalúságot is kínál, amely a tervezési stílusok széles skáláját képes kiegészíteni a hagyományostól a modernig, a rusztikustól a minimalistáig. Ezenkívül a fa tartóssága és hosszú élettartama praktikus választássá teszi a bútorok, padlóburkolatok és ékezetek esetében, biztosítva, hogy a faelemekbe történő beruházások kiállják az idő próbáját.

Továbbá a fa egyedülálló érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezik, és olyan tapintható kapcsolatot idéz elő a természettel, amely mélyen rezonál a hitelességhez és a környezethez való kötődés iránti veleszületett vágyunkra. Akár központi elemként, akár finom díszítésként használjuk, a fa időtlen vonzereje és eredendő melegsége továbbra is az inspirált belsőépítészet sarokkövévé teszi.

Sötétebb fa árnyalatok

A jelenlegi lakberendezési trendek a minimalista fehér és világos esztétikától való eltávolodást mutatják. Ehelyett a belsőépítészek a gazdagabb és sötétebb színeket választják, hogy merészebb és hangulatosabb tereket hozzanak létre. Ez kiterjed a kedvelt fatónusokra is.

Amikor falburkolatot vagy padlóburkolatot választ, gondoljon a hőkezelt kőrisre vagy vörös tölgyre, amelyek gazdag csokoládébarna tónusúak, és kényelmes hangulatot kölcsönöznek a belső térnek.

Mélység és textúra

A textúrázott falak egy olyan trend, amely még mindig is lenyűgözi a lakberendezőket. És teljes mértékben jogosan. A falakat különböző módon lehet textúrával ellátni – a díszlécektől kezdve a különböző tapintású festékekig, tapétákig és még sok másig.

A belsőépítészek felismerik, hogy ez egy kortárs eszköz arra, hogy melegséggel és karakterrel töltsék meg a tereket. Míg egy friss festékréteg felélénkíti a belső tereket, a textúrázott falkezelések tovább emelik azokat, mélységet és érdeklődést visznek a térbe. A természetes faanyagok kiválasztása a tapintható gazdagság és a hívogató hangulat világát nyitja meg.

A kívánt megjelenés eléréséhez próbálja ki ezeket a termékeket:

Kyte-S profil

Wave profil

Kyte profil

A mennyezethez illő padló

A mennyezetekben annyi lehetőség rejlik, hogy teljesen megváltoztathatják a tér megjelenését. Örülünk, hogy ezek a gyakran elhanyagolt felületek végre megkapják a megérdemelt figyelmet!

De ne essünk túlzásba azzal, hogy a szoba minden egyes felülete valamiben különbözik egymástól, a belsőépítészek bölcsen összehangolják a padlóburkolat és a mennyezet anyagát és tónusát.

Görbék és ívek

Az organikus formák a biofilikus tervezési elvek egyik eleme, amelyet egyre gyakrabban látunk belső terekben alkalmazni. A lekerekített sarkok a folyosókon intuitívabbá teszik a gyalogutat, a szekrényeket pedig kevésbé nehézkesnek, sőt, elegánsabbnak érezzük.

Ugyanezt az elvet nagy falfelületeken is alkalmazhatjuk, hogy “hangsúlyos” falakat hozzunk létre. A lekerekített vagy bordázott lamellás falpanelek lágyabb és organikusabb megjelenést mutatnak.

C81J lucfenyő profil

Fa konyhai hátfalként

A csempe és a kő nem az egyetlen lehetőség hátfalként. A fa a megfelelő kezeléssel szintén lenyűgöző választás lehet, melegséget, textúrát és karaktert kölcsönözve. Gyakran használnak fából készült munkalapokat, miért ne próbálná ki a fából készült hátfalakat?