A különböző fa fajták különböző tartóssági osztályokba vannak besorolva azért, hogy jobban össze tudjuk hasonlítani őket. Öt kategória létezik, amely magában foglalja a különböző fafajtákat beleértve a hőkezelt kőrist és a hőkezelt fenyőt a következők szerint:

Thermory-tartassag

A tartóssági osztályok a különböző fafajták tesztelése útján alakultak ki, amely teszteket független laboratóriumok végezték el.

A hőkezelési eljárás javítja a fa dimenzionális stabilitását, hőszigetelési képességét, színét és tónusát és az ellenálló képességét a gombával és rovarokkal szemben. Példaként a Thermory kőris és a Thermory fenyő egyformán egyenlő tartósságban a trópusi fával szemben és ezzel egy időben a dimenzionális stabilitása sokkal jobb.

Thermory bebizonyította, hogy működik a rendszer különböző éghajlati körülmények között az egész világon: a perzselő napon Las Vegasban, Mexikóban és Olaszországban, a fagyos hőmérsékletű Norvégiában, Finnországban és Észak Kanadában, valamint a nagy páratartalmú Malajziában és Vietnámban. A hőkezelt fa a legjobb természetes megoldás, amit ajánlani tudunk, biztosítva egy szép és hosszan tartó megoldást mindenhol a világon mind otthoni mind közületi használat esetében.

Magas tartóssági osztályba tartozó fa használatával elérhetjük, hogy az épületünk élettartama hosszabb lesz és lecsökkenthető az állandó karbantartás szükségessége. A hőkezelt fa a természetesség és a kiváló minőség szimbóluma. Ajándék mind nekünk és a környezetünknek.