A szemet gyönyörködtető fekete Thermory Ignite burkolat merész megjelenést biztosít, miközben a Thermory által ismert stabilitást és tartósságot kínálja.

Ausztrália az Ignite termékcsaládunk egyik vezető piaca. Ezért megkértük Julia Hallt,  partnerünket, a McCormacks Australia vezérigazgatóját, hogy mondja el nekünk, miért szeretik az ausztrálok ezt a terméket.

Shou sugi ban megjelenés és a jobb minőség

“Az egyik ok, amiért az ausztrálok egyszerűen imádják az Ignite-ot, az az, hogy gyönyörű shou sugi ban kinézetet kapunk, de nem jön le a feketeség” – magyarázza Julia. A shou sugi ban vagy yakisugi egy ősi japán művészet, amelynek során a fát lánggal kezelik, hogy vízállóbbá és rothadásállóbbá tegyék.

A Thermory Ignite burkolólapjai utánozzák a shou sugi ban gyönyörű megperzselt megjelenését, miközben a legkorszerűbb hőkezelési eljárásunk még nagyobb tartósságot és rothadásállóságot biztosít a fának. A Thermory Ignite burkolat jellegzetes sárkányos mintázata a termikusan módosított lucfenyőfa domborításával és színezésével jön létre.

Julia szerint a hagyományos shou sugi ban esetében, amikor a fát elszenesítik, az mindenre ráfolyik. “Tehát, ha van betonja, akkor fekete folt fog kerülni rá. Emellett idővel lekopik, és vagy újra kell festeni vagy minden évben valamilyen bevonattal kell ellátni. A Thermory Ignite-tal 5-7 év alatt kell csak újra bevonni. Ráadásul egyszerű is, mivel a legtöbb vízbázisú fekete festék használható.”

Rossmoyne projekt az Elevate Building Group által

Ez egy új építésű, kaliforniai bungaló stílusú ház.  “Hátul valami kicsit másra vágytak, egy kicsit modernre. Ezért az egész telek a tető alatt egyetlen nagy, sima Ignite 5 felületet kapott, majd a kerítést is feketére festették. Majd csináltak egy gyönyörű foltos ínyburkolatot és egy tűzrakóhelyet az alján” – meséli Julia.

Könnyen és gyorsan alkalmazható

A másik ok, amiért az emberek szeretik az Ignite-ot, az a könnyedsége, mondja Julia.

“Egy szakember számára ez a burkolat nagyon hatékonyan és gyorsan használható, és a helyszínen nagyon könnyen vágható. Így nagyon kényelmes számukra a kezelése és a mozgatása” – teszi hozzá.

“Az ausztrál keményfák nehezek, nehéz őket vágni, nehéz őket szögelni, nehéz őket csavarozni. Néhány faanyagunkat elő kell fúrni. A Thermory Ignite 5 nem ilyen. Mehet fel egyenesen a helyére!”

Szauna Steph és Gian házában, ahogy az a „The Block” 2023-ban látható

Japandi témájú az egész ház, és a legfontosabb dolog a következetesség. Amikor a szaunára került a sor, könnyű döntés volt, hiszen olyasmit akartak, ami beleolvad a természetes és az épített környezetbe.

A Thermory Ignite 5 burkolat textúrájával és színével tökéletesen illeszkedik a környezetbe, gyönyörű megoldást alkotva, amely a hátsó udvar zöldjét a külső burkolat füstös sötétségével házasítja.

A szerelmespár imádja a szaunát a hátsó udvarukban, mivel jól illeszkedik a térbe. Tetszik nekik, hogy nem szemet szúr, és beleolvad minden másba, amit építettek. Nagyon elégedettek az építkezés eredményével, és továbbjutottak a Block 2023 versenyen.

Csodálatos kidolgozás

De főleg a megjelenés. “Egyszerűen gyönyörű és nagyon jó minőségű termék. A Thermory által a gyárban végzett precizitás, a kivitelezés elképesztő!”- hangsúlyozza Julia.

Azt mondja, mivel már festve van, szó szerint felszerelheti és kész is, míg egy normál burkolatot fel kell szerelni, majd le kell festeni, és néha még a lyukakat is be kell tömni, majd újra lecsiszolni, és utána bevonatolni. “Ez hatalmas mennyiségű munka lehet! Míg az Ignite már használatra kész” – teszi hozzá Julia.

Ráadásul ez fa, tehát jót tesz a környezetnek. “És nagyszerű, ha a házon van, gyönyörű hőszigetelő.”

Julia azt is bizonyítja, hogy Ausztráliában senki sem csinál hőszigetelést ilyen típusú fával – csak keményfával csinálják, ami nehéz és nem olyan könnyen kezelhető -, ezért vásárolnak a Thermorytól.

Shaynna Blaze háza a “Country Home Rescue with Shaynna Blaze” című műsorban látottak szerint

A “Country Home Rescue” című hatrészes sorozatban Shaynna Blaze magával vitte a nézőket az útjára, amikor egy 120 éves történelmi otthont újított fel. A háza kertjének alján, ahol egykor egy rozsdás vasház állt, Shaynna egy kétszintes kocsiszínt épített.

A kocsiszín egy modern kiegészítője ennek a régi vidéki épületnek, és itt használta a Thermory Ignite burkolatot. A fekete burkolatot a világos főépülettel való kontrasztként választotta, hogy megkülönböztesse a régit az újtól.

Az Ignite burkolatot ék alakban fektették le, hogy tiszteletüket tegyék az eredeti ház kora előtt. A kivitelezés biztosította, hogy az épület ragyogjon, de ne árnyékolja be a főépületet.

Shaynna a szarufa mintát a garázs belsejében is alkalmazta, amely stúdiólakásként és szórakozási helyként is funkcionál.